Det första man läser om man börjar läsa om Capri är ofta att det är en otroligt vacker ö. Ön har formats av den vita kalkstenen som finns överallt på ön och tack vare havet och vinden har det formats ett otroligt vackert landskap med sluttningar som möts av bergstoppar. Det är ingen stor ö utan den är totalt bara runt 10 km2. Varje år kommer det kändisar från hela världen och den har kommit att bi en exklusiv destination. Runt om på ön finns det härlig vegetation med apelsinplantager, vinrankor och skogar som är frodiga. Dessutom är det milt och torrt här. Den vackra naturen har kommit att bli fridlyst vilket har lett till att livet både i havet och på land har växt och idag är väldigt levande.

Vackra utsiktsplatser

En av de första platserna som folk brukar besöka är Marina Grande för att ta en av båtarna ut till Grotta Azzurra, den blå grottan. Det andra man kan göra från Marina Grande är att ta tågbanan upptill Piazza Umberto. Det är ett legendarisk torg där rådhuset och flera mysiga caféer ligger. Under sommaren har de förbjudit bilkörning här och det går att promenera runt på gatorna och njuta av de vackra byggnaderna. När man är ute och går kan man passa på att ta en liten promenad till Augustus trädgård. Den når man genom att ta en smal stig från piazetta. Trädgården består av flera trädgårdar, som byggdes av Augustus Krupp, pengafursten som bodde här under 1800-talet och 1900-talet. När man står i trädgården har man även utsikt över staden Krupp, sedan vidare över Marina Piccola och sedan vidare till de tre berömda klipporna. Det är helt klart värt ett besök. En annan plats medfantastisk utsikt man kan besöka är Belvedere Tragara. Här går det att berget Solaros klippor och den medeltida fästningen Castiglione. Går man av vid Punta Tragara kan man promenera vidare till utsiktsplatsen. Vill man ha utsikt utan att promenera finns det en sittlift som tar en upp toppen av Monte Solaro från Anacapri.

Romantiken flödar på ön

Här ute på ön kan man njuta av exklusiva romantiska restauranger samtidigt som man kan ta en promenad och njuta av alla de dofterna som kommer av kryddorna som odlas på ön.  För att ta sig hit ut flyger man till Neapel och tar sedan en båt ut till ön. Båtturen tar inte mer än en timme och här slås man av det vackra när man kliver av båten. Ön är mytomspunnen och har en lång historia bakom sig.

Självklart går det att njuta av Medelhavets rena vatten genom att ta sig ett dopp. Det finns gott om klippor runt om på ön som det går att bada från. Vill man bada på en strand finns det både vid Marina Piccola och Marina Grande. För den som vil bada i fred rekommenderas någon av alla de klipporna och att hitta ett ställe där man får vara lite privat brukar gå att göra. Vattnet runt Capri är kristallklart och det är skönt att ta sig ett dopp efter en dag uppe på land.